Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire της Αγγλίας κατά τα έτη 2000-2003 από που και απέκτησε Bachelor στην Ψυχολογία. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε πρακτικές ασκήσεις σε δομές ψυχικής υγείας στην πόλη Preston της Αγγλίας.
Το ακαδημαϊκό έτος 2003 - 2004, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργασιακή - Οργανωτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Napier του Εδιμβούργου. Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε τοπικές επιχειρήσεις του Εδιμβούργου ως εργασιακή ψυχολόγος.
Το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξετάσεις για την Πράξη Αναγνώρισης και Ισοτιμίας πτυχίου μέσω ΔΟΑΤΑΠ στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με αριθμό πρωτοκόλλου 1427.
Τα ακαδημαϊκά έτη 2011 - 2015 πραγματοποίησε τον τετραετή κύκλο εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης του Ψυχιάτρου Παναγιώτη Χρυσού στο Ηράκλειο Κρήτης και έλαβε Δίπλωμα Συστημικής Ψυχοθεραπεύτριας αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association Training Institute Chamber - EFTA TIC) .
Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2014 ήταν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «2ου Αλληλεπιδραστικού Συμποσίου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία» με θέμα «Αναζητώντας το Απρόβλεπτο στην Ψυχοθεραπεία», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Συστημικής Σκέψης & Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με διεθνή συμμετοχή, εισηγήσεις και αλληλεπιδραστικά εργαστήρια από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες και ξένους εκπαιδευτές στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, μέλη του EuropeanFamilyTherapyAssociation – TrainingInstituteChamber.
To 2014 και το 2015 ανέλαβε τον συντονισμό ομάδων συμβουλευτικής ενηλίκων και προσωπικής ανάπτυξης ενηλίκων καθώς και ομάδων γονέων σε εθελοντικό πρόγραμμα του ΚΕΣΑΝ ως ενεργό μέλος του συλλόγου εθελοντών στην πρόληψη "Η ομάδα". Μαζί με εθελοντές της ομάδας συνδημιούργησε το θεραπευτικό εργαλείο "Αλήθεια ή Θάρρος" που χρησιμοποιείται ευρέως σε παρεμβάσεις που διοργανώνονται σε σχολεία με ομάδες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Επίσης το 2015 συμμετείχε στην ημερίδα "Έρως - Αντέρως : Συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες" συνδιοργανώνοντας και συντονίζοντας με άλλους συναδέλφους βιωματικά εργαστήρια. Συγκεκριμένα συμμετείχε στα εργαστήρια Αρετούσα – Ερωτόκριτος: δημιουργώντας νέες εκδοχές και επανεκδόσεις μαζί με την ψυχολόγο Μαρία Αλατζόγλου και τον ψυχολόγο Γιάννη Μηναδάκη. Και το εργαστήριο Falling in love, Standing in love με την ψυχολόγο Ιωάννα Κολοκυθά.
Από τον Νοέμβριο του 2016 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος με γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης αναλαμβάνει περιστατικά ατομικής, οικογενειακής και θεραπείας ζεύγους ενώ ειδικεύεται σε θέματα κατάθλιψης, άγχους, κρίσης πανικού, διατροφικών διαταραχών, επικοινωνίας, διαζυγίου, πένθους και άλλων ειδικών θεμάτων.
Από το 2017 η ψυχολόγος Νίκη Ρωμανάκη στο Ηράκλειο συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου και την Κίτρινη Αποστολή ενώ πραγματοποιεί ομιλίες και εργαστήρια σε συνεργασία με φορείς της πόλης όπως ο ΟΑΕΔ, ο Σύλλογος Εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου, ο σύλλογος ανθρωπίνων δικαιωμάτων The Project, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη και η εθελοντική ομάδα "Διαβάζω για τους Άλλους".
Μέσα στα ενδιαφέροντα της είναι η μελέτη και η εφαρμογή μιας συνθετικής προσέγγισης στην ψυχοθεραπεία, με τη χρήση εργαλείων από την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη με στόχο την αναβάθμιση του ψυχοθεραπευτικού έργου.